premio9octubre2015


Noticias / News
Premi 9 d'Octubre de Cultura 2015 de l'Ajuntament d'Alboraia

Discurs d'agraïments:


"En primer lloc, agrair aquest reconeixement a les autoritats: a la Corporació de l'Ajuntament d'Alboraya, al Sr. Alcalde, D. Miguel Chavarría Díaz, i a tots el veïns i veïnes del nostre poble. 

També felicitar i donar la meua enhorabona a tots els premiats en aquesta VII edició dels premis 9 d'Octubre.


Rebre hui, amb motiu del Dia del Poble Valencià, aquest "PREMI 9 D'OCTUBRE DE CULTURA" per part del poble que m'ha vist créixer i al que tan lligat em sent, és tot un honor i una enorme satisfacció. Em fa sentir molt agraït, suposa una gran responsabilitat, i al mateix temps es un gran al•licient per continuar composant, dirigint, investigant... per continuar treballant per la cultura, en particular per la música.


Com a music, com a compositor, m'agradaria que aquest reconeixement servira per fer un poc més visible a la nostra societat, la música del nostre temps, la música contemporània. Música composada hui, per a hui; compromesa amb la societat actual, inspirada en les inquietuds diàries del nostre entorn, expressió artística del present, i testimoni viu del nostre sentir emocional com a societat.


I com a veí del poble m'agradaria destacar d'aquestos Premis 9 d'Octubre, el fet de reconèixer allò propi, de ficar en valor allò que és nostre, de recolzar amb orgull als nostres artistes, esportistes, empreses, associacions culturals..., sense deixar que la perspectiva siga una dificultat per apreciar la vàlua del que ens envolta.

Per a mi és i serà sempre un orgull, allà on puga anar la meua música, dur el nom del meu poble.


Vull acabar fent extensiu aquest reconeixement a tots aquells que entenen la cultura, la música, com una part essencial de la vida, que hi ha que cuidar i transmetre.


I a nivell personal, vull brindar des de ací, un especial record de profund agraïment a tots aquells que amb el seu sincer i incondicional alé han fet que siga sempre més fàcil perseverar en el camí; als que estan, als meus familiars i amics, i als que perviuen per sempre al nostre record, en especial a la memòria de José García Dolz, mon tio, de la mà de qui vaig descobrir l'amor per la música.

Açò va per tu, tio Pepe!


Feliç 9 d'octubre! Moltíssimes gràcies, Alboraya!"

Héctor Oltra García

Alboraya, 8 d'octubre de 2015


En prensa:

El Periòdic d'Alboraia, nº 155 · Desembre 2015 (págs. 12-13): PDF · EN LÍNEA | Hortanoticias.com, 2-10-2015: "Alboraya se prepara para acoger la séptima edición de sus Premios 9 d'Octubre" | Levante-emv.com, 9-10-2015: "Alboraya entrega sus galardones" | Portaldetuciudad.com, 10-10-2015:_"Alboraya galardona a 8 vecinos en los premios 9 d’Octubre 2015" | Alboraya.org, 13-10-2015: "Alboraya galardona a 8 vecinos en los premios 9 d’Octubre 2015" | Nouhorta.eu, 13-10-2015: "Alboraia galardona a 8 vecinos en los premios 9 d’Octubre 2015" |