Inici

Dr. Hèctor Oltra i Garcia (1976, Alboraia, València - Espanya). Compositor, director d'orquestra i investigador musical. Llicenciat en les especialitats de Composició i Direcció d'Orquestra, Màster en Música Contemporània, i Doctor en Música per la Universitat Politècnica de València amb menció cum laude i proposta per a Premi Extraordinari de Doctorat. El Dr. Oltra ve traçant una intensa activitat en la creació musical contemporània, desenvolupada multidisciplinàriament a través de la composició, la direcció i la investigació musical.


     Com a compositor, ha rebut nombrosos encàrrecs i les seues obres han sigut estrenades i programades en diversos festivals internacionals de música contemporània a Espanya, els Estats Units, Romania, Itàlia, Grècia, Polònia, Sèrbia, Rússia i Alemanya. Les seues obres han rebut premis i esments: Oïda II - Festival Internacional de Música Contemporània de València ENSEMS; Huihuihui Música - I Cicle de Joves Compositors SGAE-Art's XXI; Premi Paco Llàcer XI - FECOCOVA (València, Espanya); Risuonanze 2015 - TKE (Udine, Itàlia); Vox Novus International Call for Compositions (NY, els EUA); 25th International Review of Composers (Belgrad, Sèrbia); Interensemble 2017 (Pàdua, Itàlia); Phasma Music Recording (Varsòvia, Polònia); InEnsemble Just Fest Volum 1.5 (Rostov del Don, Rússia); Tage Neuer Musik 2020 (Ratisbona, Alemanya); "Solo Clarinet" Diaphonia Edizioni 2020 (Sicília, Italia); entre d'altres. La seua música, principalment inspirada en l'art, la ciència, la literatura, la filosofia o compromesa amb la societat actual, presenta un llenguatge personal abstracte i no tradicional, donant un rol sonor principal a la seua capacitat suggestiva a través del tractament de la textura, el timbre, el color o la gestualitat.


     Ha dirigit l'Orquestra Simfònica del Mediterrani i el seu Ensemble de Solistes, l'Orquestra Simfònica del CSMV, la Banda Comarcal de la FSMCV, entre altres. Actualment és director artístic i director titular de l'Ensemble Síntesis, grup de cambra especialitzat en música contemporània.


     Com a investigador, el Dr. Oltra centra els seus treballs i publicacions en la música contemporània, especialment en la valenciana (Espanya). www.hectoroltra.com

[ Valencià | Español | English ]